‘Standard wil volgende aanwinst uit de MLS halen’


Foto: 'Standard wil volgende aanwinst uit de MLS halen'
Foto: © PhotoNews

De nieuwe eigenaars van Standard zetten een tandje bij. De Rouches gaan voluit voor hun nieuwe coach en die hebben ze gevonden in de Amerikaanse Major League Soccer. Dat meldt La Dernière Heure.


Ronny Deila moet de nieuwe trainer worden van de Luikenaars. De 46-jarige Noor stond al een tijdje op de shortlist van de club en hij heeft het pleit gewonnen van Thomas Letsch (Vitesse) en Alexander Zorniger (Limassol). De komende dagen zal er wellicht meer duidelijkheid komen in het dossier. Deila is momenteel coach van de Amerikaanse topclub New York City FC en hij was eerder ook al werkzaam bij Valerenga, Celtic en Stromsgodset. Hij heeft dus een niet onaardig cv. Deila volgt in Luik de ontslagen Luka Elsner op.

TRANSFERS

Deila is de tweede grote aanwinst, nadat Standard eerder al Fergal Harkin als sportief directeur aanstelde. Zo hebben de nieuwe eigenaars de nieuwe sportieve bazen bijna vastgelegd en daardoor kan de zomermercato echt gaan beginnen bij Standard. Het is de verwachting dat Standard de komende maanden nog fors gaat uithalen op de transfermarkt. Heel wat spelers mogen de Vurige Stede verlaten en het zal geen makkelijke taak worden om al de overbodige spelers van de hand te doen.

Daarnaast heeft Standard ook nood aan heel wat nieuwe spelers. De Rouches zullen minstens vijf à zes nieuwe spelers gaan vastleggen, maar de kans is groot dat er nog meer ingaande transfers zullen worden afgerond. Het beloven nog zeer drukke weken te worden in Luik.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s