‘Standard pusht voor nieuwe coach: topkandidaat bekend’


Foto: 'Standard pusht voor nieuwe coach: topkandidaat bekend'
Foto: © PhotoNews

Standard heeft sportief gezien een ronduit dramatisch seizoen achter de rug. De gevallen topclub kwam op geen enkel moment in aanmerking voor de prijzen en dreigde zelfs een tijdje in degradatienood terecht te komen. Desondanks is er toch hoop voor de Luikenaars in zicht.


Zo kwam Standard onlangs in Noord-Amerikaanse handen terecht. De nieuwe eigenaars, de zogenaamde ‘777 Partners’, willen de club weer doen aanknopen met de successen van weleer. Maar eerst zal er tabula rasa gemaakt worden. Met de 45-jarige Ier Fergal Harkin, die overkwam van Manchester City, werd alvast een nieuwe sportieve baas aangesteld. Voor hem wachten hem meteen enkele drukke weken.

Zo zal Harkin eerst een opvolger voor de ontslagen hoofdcoach Luka Elsner moeten aanstellen. Daarvoor worden verschillende pistes gevolgd. Eén daarvan is Ronny Deila. Deze 46-jarige Noor was vooral in eigen land actief, maar werkte tussen 2014 en 2016 als T1 bij Celtic Glasgow, waar hij onder meer de Schotse landstitel veroverde. Momenteel is Deila aan de slag bij New York City FC. En volgens La Dernière Heure is deze piste behoorlijk concreet.

SNEL DUIDELIJKHEID
De Waalse krant meldt dat de gesprekken met Deila nu al enkele dagen duren en dat de Noor weldra zijn antwoord zal geven. Hij heeft in New York wel nog een contract tot 2023 en die club zou hem ook graag behouden. Afwachten dus of Standard hem kan behouden. In ieder geval willen de nieuwe eigenaars niet te lang meer wachten. Tegen begin volgende week hoopt men de nieuwe trainer te kunnen voorstellen.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s