‘Club Brugge gaat voor schoktransfer bij Standard’


Foto: 'Club Brugge gaat voor schoktransfer bij Standard'
Foto: © PhotoNews

Club Brugge heeft zaterdag zijn oefencampagne aangevat met een droge 3-0-overwinning tegen Thes Sport. En dat de terwijl de selectie van coach Carl Hoefkens nog lang niet compleet is. De clubleiding is momenteel namelijk nog druk in de weer op de zomerse transfermarkt.


Zo wil de landskampioen graag nog een spits aan de selectie van Hoefkens toevoegen. Niet meer dan normaal gezien het aflopende contract van Bas Dost niet werd verlengd en er ook geen vervolg werd gebreid aan de huurovereenkomst van Sargis Adamyan. Bovendien zou ook Loïs Openda willen vertrekken en oogt de toekomst van Charles De Ketelaere onzeker. Nieuwkomer Ferran Jutgla liet tegen Thes Sport weliswaar van zich spreken, maar om op meerdere fronten te scoren zal toch meer offensieve versterking nodig zijn.

Inmiddels doen dan ook verschillende namen de ronde om de spitspositie bij Club in te vullen, maar de dossiers van Andy Carroll en Benik Afobe draaiden uiteindelijk op niets uit. De landskampioen speurt dus verder en is daarbij niet blind voor spelers uit de eigen Jupiler Pro League. Zo melden de krant van SudPresse dat Blauw-Zwart zijn zinnen heeft gezet op Jackson Muleka. De 22-jarige Congolees is nog steeds eigendom van Standard, maar heeft een uitmuntende huurbeurt aan Kasimpasa achter de rug. Zo was er Turkije goed voor 12 goals en 5 assists in 14 competitieduels.

HOEFKENS FAN
Bovendien beweert het Waalse medium dat Hoefkens behoorlijk gecharmeerd zou zijn door Muleka, die net als Adamyan en Openda voor de nodige diepgang zou kunnen zorgen. Manager Vincent Mannaert zou alvast gepolst hebben bij de speler zelf. Die is enthousiast maar wil eerst zijn opties afwegen. Zo heerst er de nodige concurrentie voor Club, Muleka kan ook rekenen op interesse vanuit Duitsland, Turkije en van het Burnley FC van Vincent Kompany. Standard is in ieder geval bereid om aan de juiste prijs mee te werken aan een vertrek.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s