‘Kompany gaat vol voor Jupiler Pro League-duo’


Foto: 'Kompany gaat vol voor Jupiler Pro League-duo'
Foto: © PhotoNews

Standard wil deze zomer een complete doorstart nemen. De Luikenaars kwamen onlangs immers in de Noord-Amerikaanse handen van investeringsfonds ‘777 Partners’ en onder hun impuls werd de sportieve omkadering inmiddels helemaal herschikt. Nu kan de focus volledig gericht worden op de transfermarkt.


Een tijdje geleden al werd Fergal Harkin aangeduid als de nieuwe sportief directeur. De Ier zal wel pas vanaf 1 augustus overkomen van de City Football Group, al werkt hij achter de schermen wel mee aan het ontrollen van de sportieve plannen. Hij zal nieuwe trainer Ronny Deila van de nodige versterking moeten voorzien. Maar vooral aan uitgaande zijde moet Harking nog heel wat werk zien op te knappen.

En mogelijk krijgt hij daarvoor de hulp van een andere oude bekende uit het City-netwerk. Vincent Kompany is momenteel immers bezig met de opbouw van zijn selectie bij Burnley FC. En daarvoor zou hij ook naar Standard lonken. Zo werd eerder al gewag gemaakt van interesse in Nicolas Raskin en Moussa Sissako. Volgens La Dernière Heure is het vizier nu echter gericht op Jackson Muleka en Samuel Bastien.

LAATSTE CONTRACTJAAR
Voor die eerste heerst wel de nodige concurrentie en zijn prijskaartje bedraagt sowieso de nodige miljoenen. Bastien is dan weer zijn laatste contractjaar ingegaan en de Rouches zouden graag verlost worden van zijn hoge salaris. De middenvelder zou alvast openstaan voor een verhuis naar de Championship. Afwachten dus of het tot een akkoord kan komen op clubniveau.

voetbalnieuws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s