‘Standard heeft eindelijk eerste aanwinst in het vizier’


Foto: 'Standard heeft eindelijk eerste aanwinst in het vizier'
Foto: © PhotoNews

De verwachting was dat Standard na de overname deze zomer zeer actief zou zijn op de transfermarkt, maar de realiteit is dat minder dan vier weken voor de start van de competitie er nog steeds geen vers bloed aangekomen is op Sclessin. Trainer Ronny Deila doet het voorlopig nog met de spelers die vorig seizoen teleurstelden, aangevuld met enkele teruggekeerde huurlingen en beloften.


Deila en technisch directeur Fergal Harkin nemen uitgebreid hun tijd om de huidige kern te evalueren en om daarna op zoek te gaan naar de juiste versterkingen. Nu lijkt er wel een eerste doelwit gevonden te zijn, want volgens Foot Mercato heeft Standard zijn oog laten vallen op Ricardo Mangas. De Portugese linksachter was vorig seizoen een vaste waarde bij Girondins Bordeaux, voor wie hij drie keer scoorde en één assist gaf in 29 matchen in de Ligue 1.

Bordeaux eindigde echter als laatste en degradeert door financiële problemen zelfs naar de derde klasse, waardoor het zijn aankoopoptie uiteraard niet kan lichten. Mangas keert daardoor in principe terug naar zijn moederclub Boavista, maar daar lijkt hij niet te blijven. De 24-jarige, die opgeleid werd bij Benfica, geniet immers ook nog interesse van Salernitana, Mallorca en Young Boys Bern.

BROODNODIG
Een nieuwe linksachter lijkt sowieso op het lijstje van Deila en Harkin te zullen staan, want veel opties hebben ze op die positie niet. De gehuurde Nkounkou keerde terug naar Everton en Gavory werd in januari verkocht, waardoor momenteel enkel de 19-jarige Alexandro Calut overblijft als linksachter. Die liet vorig seizoen wel al veelbelovende dingen zien, maar lijkt toch nog wat licht om alle druk op de schouders te krijgen.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s