‘Kompany heeft eerste JPL-smaakmaker beet’


Foto: 'Kompany heeft eerste JPL-smaakmaker beet'
Foto: © PhotoNews

Vincent Kompany werd een dikke twee weken geleden officieel voorgesteld als trainer van Burnley en sindsdien werd al druk gespeculeerd over welke smaakmakers uit de Jupiler Pro League hij naar Engeland zou kunnen meenemen. De trainer liet al snel weten dat hij zijn geliefde Anderlecht niet zou kaalplukken en dus mochten daar al meteen enkele opties geschrapt worden. Maar nu lijkt er wel een eerste speler uit ons land op weg naar Burnley.


Zowel La Dernière Heure als Het Laatste Nieuws melden nu immers dat Jackson Muleka op het punt staat om naar Burnley te vertrekken. De club van Kompany heeft een akkoord gevonden met Standard over een transfer. De Rouches zouden 4 miljoen euro vangen voor de 22-jarige spits, die in Engeland voor vier jaar kan tekenen. Daarnaast mag Standard ook rekenen op 25 procent bij een eventuele doorverkoop. Het is wel nog afwachten of de Congolees een Britse werkvergunning zal krijgen.

Muleka neemt zo na twee jaar afscheid van Standard, dat nog de helft van de transfersom zal moeten overmaken aan zijn vorige club TP Mazembe. Na een goed eerste jaar verzeilde de speler vorig seizoen wat op het achterplan, waarna in januari een uitleenbeurt aan Kasimpasa volgde; Daar ontplofte hij helemaal met twaalf goals in veertien matchen. Het leverde hem de interesse op van een pak Turkse topclubs, maar hij kiest nu dus voor Burnley.

GEEN ZIN IN STANDARD
In een terugkeer bij Standard had Muleka geen zin meer. In januari had hij zich al publiekelijk beklaagd over het feit dat zijn bescheiden contract in Luik in de zomer niet opgewaardeerd werd, ondanks dat hij twaalf keer gescoord had in zijn eerste seizoen. Muleka was niet te spreken over de manier waarop Standard hem behandeld had en daar lijkt de overname niet veel aan veranderd te hebben.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s