‘Kompany slaat meteen tweede keer toe bij Standard’


Foto: 'Kompany slaat meteen tweede keer toe bij Standard'
Foto: © PhotoNews

Vincent Kompany staat bij Burnley voor zijn eerste buitenlandse uitdaging en dat is meteen een stevige. Hij moet de ploeg niet alleen meteen terug naar de Premier League leiden, hij moet ook nog eens aan een nieuw elftal bouwen. Met Luke McNally (Oxford) en Scott Twine (MK Dons) zocht hij zijn versterking tot dusver in de Engelse lagere reeksen, maar nu komt hij ook in België shoppen.


Daarbij gaat Kompany meteen een dubbelslag slaan. Vlak nadat bekend raakt dat hij op het punt staat om Jackson Muleka weg te halen bij Standard, blijkt een tweede speler van de Rouches al op weg naar Burnley. Ook Samuel Bastien gaat immers de overstap maken, zo weten La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws te melden. De middenvelder kwam net als Muleka donderdag al zijn kastje leegmaken op de Luikse Academie.

Het is niet duidelijk hoeveel Standard nog zou vangen voor Bastien, maar dat zal wel beduidend minder zijn dan de 4 miljoen die het voor Muleka nog zou krijgen. De middenvelder ging immers zijn laatste contractjaar in en had er een mindere periode opzitten, waardoor zijn waarde ook al gezakt was. Het was voor Standard dus kwestie van te pakken wat ze konden krijgen.

ANDERLECHT TOT BURNLEY
Voor Bastien komt er zo na vier jaar een einde aan zijn Luikse passage. De 25-jarige speelde 131 wedstrijden voor Standard, waarin hij twaalf keer scoorde en acht assists gaf. Zijn profdebuut had hij gemaakt bij Anderlecht, maar echt doorbreken deed Bastien pas in Italië bij Avellino en Chievo. Hij was ook jarenlang Belgisch jeugdinternational, maar koos in 2021 voor de Congolese nationale ploeg.

voetbalnieuws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s