In extremis nog succestransfer nodig? VP ziet elftal met haalbare JPL-ervaring


In extremis nog succestransfer nodig? VP ziet elftal met haalbare JPL-ervaring

Binnen minder dan 48 uur gaan ook in België de transferpoorten onherroepelijk dicht. In tegenstelling tot het merendeel van de andere Europese competities kunnen de clubs uit de Jupiler Pro League nog steeds zaakjes doen. In de slotdagen van de mercato gaan zij traditiegetrouw op zoek naar een witte merel. Waarom niet eentje met flink wat JPL-ervaring? VoetbalPrimeur.be biedt elf interessante pistes aan.

Dino Arslanagic
Huidige club: Göztepe (Tur)
Belgische clubs: Standard, Moeskroen, Antwerp, Gent
Aantal matchen in de JPL: 188

De beenharde verdediger beschikt momenteel weliswaar over een basisstatuut in Turkije, waar hij ook vorig seizoen nauwelijks een minuut moest missen. Toch behoort een terugkeer tot de mogelijkheden, want Göztepe zakte afgelopen lente naar het tweede niveau. Bij een aantrekkelijk bod uit de JPL lijkt Arslanagic te overtuigen.

Sander Berge              
Huidige club: Sheffield United (Eng)
Belgische clubs: Genk
Aantal matchen in de JPL: 84

Eigenlijk een gelijkaardig verhaal als dat van Arslanagic, al wordt Berge wel een categorie hoger ingeschat. Als de Noor niet herstelt van een blessure, is hij een bepalende speler op het Sheffield-middenveld. De Engelse Championship is echter geen gepast decor voor zijn talent. Dat beseft Club Brugge maar al te goed. Geraakt de stunttransfer toch nog rond?

Yohan Boli (Sint-Truiden)
Huidige club: Al Rayyan (Qat)
Belgische clubs: Sint-Truiden
Aantal matchen in de JPL: 120

In zijn laatste twee seizoenen als Kanarie haalde de snelle spits twee maal dubbele cijfers, wat hem op de drempel van het Lotto Park bracht. Uiteindelijk koos Boli echter voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Daar zit hij inmiddels ruim tweeënhalf jaar. Tijd om terug te keren naar een sportief uitdagendere omgeving, zou je toch denken.

Imoh Ezekiel
Huidige club: Al Dhafra (VAE)
Belgische clubs: Standard, Anderlecht, Kortrijk
Aantal matchen in de JPL: 149

Zijn abonnement heen-en-terug richting JPL staat al aardig vol, maar desnoods moet hij zich maar een tweede exemplaar aanschaffen. In ieder geval lijkt er bij zijn huidige club nog slechts weinig toekomst weggelegd voor Ezekiel. Ooit was hij een flitsende gesel voor menig verdediger uit ons land, nu zit hij aan amper vijf basisplaatsen in twee jaar tijd. Een gok, dat zeker.

Zinho Gano
Huidige club: Zulte Waregem
Belgische clubs: Moeskroen, Waasland-Beveren, Oostende, Genk, Antwerp, Kortrijk, Zulte Waregem
Aantal matchen in de JPL: 197

Geliefd of gehaat, een middenweg lijkt er niet te bestaan. Ondanks een knalcampagne met dertien rozen is Gano inmiddels persona non grata geworden in Waregem. De boomlange aanvaller is nochtans een garantie op doelpunten: 60 rond in de JPL. Er bestaat geen twijfel over dat hij vandaag of morgen nog overtuigd wordt, hoogstwaarschijnlijk door een club in moeilijkheden.

Samuel Kalu
Huidige club: Watford FC (Eng)
Belgische clubs: Gent
Aantal matchen in de JPL: 48

Niet de meest ervaren naam uit het lijstje, maar zijn flukse acties vanop de rechterflank staan bij de Gentse supporters nog steeds in het geheugen gegrift. Bij Bordeaux leek Kalu de volgende stap goed te verteren. Vervolgen bij Watford bleek evenwel een verkeerde keuze. Enkel in mei, toen het degradatiekalf al verdronken was, mocht de Nigeriaan aan de aftrap verschijnen.

Maxime Lestienne
Huidige club: Lion City Sailors (Sin)
Belgische clubs: Moeskroen, Club Brugge, Standard
Aantal matchen in de JPL: 242

Na enkele drama’s binnen de familie heeft Lestienne mentale rust gevonden in Singapore, waar hij met elf doelpunten de grote ster is. Niet verwonderlijk gezien het niveauverschil met onze vaderlandse competitie. Het is dan ook de vraag of de linkspoot nog graten ziet in een terugkeer, zeker omdat hij in Luik al te vaak verguisd werd. Op zijn 30e zitten er in ieder geval nog enkele vruchtbare jaren in.

Christian Luyindama
Huidige club: Galatasaray (Tur)
Belgische clubs: Standard
Aantal matchen in de JPL: 58

Tussen 2017 en 2019 boezemde de Congolese beer werkelijke elke JPL-aanvaller angst in. Met zijn oerkracht leek hij voorbestemd om het ook in andere competities waar te kunnen maken, maar bij Galatasaray strooiden blessure geregeld roet in het eten. Een uitleenbeurt aan het Saoedische Al Tawoon heeft geen zoden aan de dijk gebracht. Misschien doet een overstap naar België dat wel …

Shamar Nicholson
Huidige club: Spartak Moskou (Rus)
Belgische clubs: Charleroi
Aantal matchen in de JPL: 76

Eigenlijk deed de onvoorspelbare Jamaicaan het nog niet eens zo slecht in zijn eerste half jaar in de Russische hoofdstad, met vijf doelpunten uit 773 speelminuten. Toch moet hij het in de nieuwe jaargang stellen met een rol als vaste invaller. Aangezien de oorlog met Oekraïne ook nog eens kort na zijn transfer uitbrak, lijkt het niet ondenkbaar dat Nicholson wenst terug te keren naar veiligere oorden.

Hugo Siquet
Huidige club: SC Freiburg (Dui)
Belgische clubs: Standard
Aantal matchen in de JPL: 37

Amper 37 optredens bij Standard bleken misschien net wat te weinig om over de Bundesliga-lat te springen. Vorig seizoen verzamelde Siquet 21 speelminuten, nu zit hij aan … 15. Soms kan een stapje achteruit wonderen doen. Aangezien Standard niet over de financiële slagkracht beschikt om hem terug te halen, kan een concurrent een zaakje doen. Een beloftevolle rechtsachter met een uitstekende voorzet, iemand?

Jere Uronen
Huidige club: Stade Brest (Fra)
Belgische clubs: Genk
Aantal matchen in de JPL: 134

Een club die niet op rechts, maar op links naar versterking zoekt, kan eventueel de Finse toer op. Zowel bij Genk als op het EK 2020 bewees Uronen een erg betrouwbare pion te zijn, al lukt het gek genoeg niet om dat eveneens te tonen bij het nochtans bescheiden Stade Brest. Daar lijkt de linksachter de concurrentiestrijd verloren te hebben. Op zijn 28e zouden speelminuten de meest doorslaggevende factor kunnen zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s