Nieuw goudhaantje bij Standard? “Niemand kon hem doen ontploffen”


Nieuw goudhaantje bij Standard? Niemand kon hem doen ontploffen

Standard verraste zondag door met 3-0 te winnen van landskampioen Club Brugge. Philip Zinckernagel was met twee doelpunten de grote uitblinker, maar ook William Balikwisha wist grote indruk te maken.

In de partij tegen Club Brugge wist hij enkele goede acties bij elkaar te spelen, maar was hij ook goed voor een doelpunt. Op zijn 23e lijkt hij nu helemaal klaar voor de doorbraak bij de Rouches.”Het is interessant om te zien hoe Ronny Deila hem in de pas heeft doen lopen”, zegt analist Joachim Mununga bij RTBF.

“Iedereen was ervan overtuigd dat hij een enorm potentieel had, maar niemand slaagde erin hem te doen ontploffen. Het lijkt erop dat Balikwisha eindelijk volwassen geworden is en dat Deila het vertrouwen en de juiste omstandigheden gevonden heeft om hem tot zijn recht te laten komen.”

De middenvelder debuteerde in 2018 onder Michel Preud’homme al bij Standard, maar kon niet helemaal doorbreken. Na uitleenbeurten aan Cercle Brugge en MVV zat hij vorig seizoen in de B-kern van de Rouches, maar onder Deila lijkt hij zich helemaal in de basis gespeeld te hebben?

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s