Standard-pion bekoort: “Kan zelfs in selectie Duivels zitten”


Foto: Standard-pion bekoort:
Foto: © PhotoNews

Standard pakte zondag de scalp van Club Brugge. De Rouches stuurden de landskampioen met 3-0 terug naar West-Vlaanderen. Philip Zinckernagel en William Balikwisha scoorden de Luikse doelpunten.


Die eerste liet zich zo meteen opmerken bij zijn basisdebuut. De Deen zette zijn ploeg op het halfuur op voorsprong. Net na het uur nam hij de 2-0 voor zijn rekening. Ook Balikwisha zette zijn naam op het scorebord. De broer van Antwerp-speler Michel-Ange lijkt eindelijk door te breken aan de boorden van de Maas.

Ook Nicolas Raskin (21) kon Mununga bekoren. “We praten veel over Zinckernagel, maar ik zag een speler wie het einde van de transferperiode goed gedaan heeft, en dat is Raskin. Hij kan zich eindelijk concentreren op zijn voetbal. Hij is een speler met veel potentieel, maar de laatste tijd was hij een beetje een karikatuur van zichzelf. Maar als hij presteert zoals in de wedstrijd tegen Brugge, denk je dat zo’n Raskin zelfs in de kern van de Duivels kan zitten”, klonk het.

AA GENT

Raskin speelde in de jeugd voor Standard en RSC Anderlecht. Later sloot hij zich aan bij de U21 van AA Gent. Hij zou uiteindelijk één keer uitkomen voor de hoofdmacht van de Buffalo’s. Daarna trok hij naar Standard, waar hij helemaal doorbrak. Raskin zit ondertussen al aan 87 optredens voor de Luikenaars en is er zo goed als uitgegroeid tot een vaste basispion. De 21-jarige flirtte deze zomer met een transfer, maar bleef toch aan boord. Zijn contract loopt nog door tot midden volgend jaar.

voetbalnieuws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s