Zinckernagel is frisse sensatie bij Standard: “Schrok geweldig van zijn techniek”


Zinckernagel is frisse sensatie bij Standard: Schrok geweldig van zijn techniek

Standard Luik heeft haar meest deugddoende overwinning in een héle lange tijd geboekt. Tegen titelverdediger Club Brugge stoomde het door naar een 3-0-zege. Philip Zinckernagel bleek de grote kwelduivel van Blauw-Zwart, met twee fraaie doelpunten. En dat bij zijn eerste basisplaats! Ook de tafel van Extra Time blijkt onder de indruk.

Ook voor een voetbaljournalist als Filip Joos was Zincernagel niet meteen een naam die bekend in de oren klonk. “Ik schrok me rot hoe geweldig die in die match zat en van zijn techniek. Die Cafaro die ze vorig jaar hadden die kon ook goed voetballen, maar die vond ik te plat, maar hij was wauw”, spreekt hij zijn lof uit.

Panelgenoot Gert Verheyen sloot zich daar volmondig bij aan, ook bij de vergelijking met Cafaro. “Hij is een stuk beter. Zijn twee goals spreken voor zich, met twee voeten. En het is vooral ook de controle over zijn lichaam en over de bal.” Op kwalitatief vlak is Zinckernagel dan ook een serieuze versterking voor Standard, vindt de oud-Bruggeling.

Hoe zou Verheyen de Deen omschrijven? “Het is een spits die er eigenlijk niet is. Het is eigenlijk een aanvallende middenvelder, heeft veel vanaf de kant gespeeld bij zijn vorige clubs. Hij voelt waar hij moet zijn. Hij komt graag aan de bal en loopt slim. Een slimme spits die weet waaraan hij begint en ziet wat er rond zich gebeurt”, besluit Verheyen.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s