Standard zadelt blunderend Essevee met ferme kater op


Standard zadelt blunderend Essevee met ferme kater op
Photo: © PhotoNews

Moeizaam maar uiteindelijk wel verdiend heeft Standard de drie punten gepakt in het Regenboogstadion. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht maar in het laatste halfuur greep het team van Deila toch nog de macht, al dankte het daarbij ook een blunderende Bostyn.


Standard hoopte stiekem op een plek in Play-Off I dit seizoen en wou daarom ook absoluut de zege pakken in het Regenboogstadion. Tegen de topploegen ging het voorlopig crescendo voor de Rouches met zeges tegen onder meer Club Brugge en Anderlecht (vermoedelijk 5-0). Bij Essevee hoopte Leye dan weer op een stunt tegen zijn ex-ploeg om minimum voor even uit de degradatiezone weg te sluipen. Deila koos deze namiddag onder meer voor Alzate in zijn basiself, bij de thuisploeg kwam Gano in de ploeg.

Essevee en Standard breien zonder resultaat

De wedstrijd ging aan 200 km/u van start en al in de eerste minuten vergaten zowel Dönnum (fraai hakje) als Fadera (prima redding Bodart) om hun team op voorsprong te schieten. Nadien zat er toch wat meer afval in het spel van beide ploegen, op het kwartier pakte Bodart nog eens fraai bij een vrije trap van Ciranni die de kruising viseerde.

Zulte Waregem toonde zich aanvallend wel gevaarlijker dan de Rouches in de eerste helft, halfweg de eerste helft bracht Vossen prima voor maar Gano vergat om centraal de 1-0 in doel te tikken. Pas op slag van rust was ook het team van Deila nog eens gevaarlijk: Bostyn pakte eerst een schot van Dragus maar in de rebound besloot Balikwisha van dichtbij onbegrijpelijk over. Halfweg stond het na een matige eerste helft nog 0-0.

Gano kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen bij Essevee.

Bostyn kroont zich tot schlemiel van de dag

Meteen na de pauze kreeg Zulte Waregem een uitgelezen kans op de voorsprong. Gano werd door Sissako alleen voor Bodart afgezonderd maar de spits kreeg de bal niet voorbij de sterke bezoekende doelman. Aan de overzijde legde Melegoni de bal dan weer perfect op het hoofd van Perica maar die besloot veel te zwak in de handen van Bostyn.

Iets voorbij het uur stak Standard nog eens de neus aan het venster, Zinckernagel krulde heerlijk maar de bal ging nipt naast de winkelhaak. Het team van Deila nam nu toch de bovenhand en kreeg op dik tien minuten van het einde een cadeautje van doelman Bostyn, die domweg Bokadi omver liep in de zestien meter. Na tussenkomst van de VAR mocht Dönnum vanaf elf meter Standard op voorsprong brengen: 0-1. De Rouches maakten het in het slot uiteindelijk helemaal af: Raskin stifte eerst nog tegen de lat maar Perica pikte uiteindelijk toch zijn doelpunt mee door de 0-2 in doel te schieten. In de blessuretijd pakte Tsouka nog een onnodige rode kaart na een domme tackle, zo werd het andermaal een wedstrijd om snel te vergeten voor Zulte Waregem. Perica maakte de pil nog wat zwaarder door de overdreven 0-3 te maken diep in blessuretijd na een geweldige actie van Raskin. Standard zet de positieve lijn gewoon verder.

Scoreverloop:

0-1 (80′) Dussenne, 0-2 (87′) Perica, 0-3 (90+6′) Perica

Bijzonderheid:

Tsouka (Zulte Waregem) pakt een rode kaart (90+1′).

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s