Balikwisha verlost Standard in de beker tegen Dender


di 08 november 2022

Standard is niet over Dender heen gedenderd in de Beker van België. Pas een kwartier voor tijd kreeg het de ploeg uit de Challenger Pro League op de knieën. William Balikwisha kopte het enige doelpunt van de avond op het bord. “Wij hebben ons als team getoond”, reageerde Dender-coach Regi Van Acker.

Doelpunt:

74′ Balikwisha 0-1

Dender laat dot van kans liggen, Balikwisha presenteert de rekening

Dender hield lang stand. Standard had de regie in handen in Denderleeuw, maar kreeg de nummer 9 uit de Challenger Pro League pas een kwartier voor tijd tegen het canvas. Balikwisha kopte een hoge voorzet van Laursen van dichtbij in de haak.

Een verdedigend Dender moest de match ondergaan, maar had zelf ook op voorsprong kunnen. Nadat M’Barki Dusenne de bal had ontfutseld, liet Cukur een dot van een kans liggen.

Ook het vizier van Standard stond niet scherp afgesteld. Invaller Ohio mikte van dichtbij een center van Balikwisha naast. Die was ontgoocheld en verloste niet veel later zelf zijn team.

“Zulke bekermatchen zijn altijd verraderlijk”, sprak de middenvelder, “maar dan is het zaak om kalm en geduldig te blijven. Dat is ons ook gelukt.”

“De eerste helft speelden we slecht. We haalden ons niveau niet”, vulde Standard-coach Ronny Deila aan. “Na de rust creëerden we wel kansen en konden we ook scoren. Gelukkig, want zulke matchen heb ik ook al verloren.”

Dender-coach: “Standard wint verdiend”

“We hebben ons als ploeg getoond”, sprak Dender-coach Regi Van Acker trots. 

“Standard had het overwicht, maar wij dwongen wel de eerste, grote kans af. En de eerst die zou scoren, zou de match winnen.”

“Jammer dat ons dat niet gelukt is, maar Standard wint wel verdiend.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s