Standard-coach Deila hekelt scheidsrechters: “Ze komen soms arrogant over”


Standard-coach Deila hekelt scheidsrechters: “Ze komen soms arrogant over”

Standard-coach Ronny Deila sprak in de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Union SG over de Belgische scheidsrechters. Standard heeft namelijk haar handen vol met schorsingsvoorstellen voor Nicolas Raskin en Philip Zinckernagel.

Standard zal schorsingsvoorstellen voor beide spelers aanvechten. Als reactie daarop sprak Deila over de scheidsrechters. “Ik denk dat Belgische scheidsrechters te vaak op een neerbuigende manier communiceren tegenover de spelers. Scheidsrechters zijn leiders op het veld. In plaats van afstand te creëren zouden ze net dichter bij de spelers moeten staan”, vertelde hij. 

De coach denkt daarbij dat die manier van werken het voetballen moeilijk maakt. Het zorgt volgens hem namelijk voor ergernis bij spelers. “Nu komen ze soms arrogant over en dat zorgt voor ergernis bij de spelers. In het algemeen denk ik dat Belgische scheidsrechters op een meer gelijkwaardige manier moeten omgaan met de spelers. Praat met elkaar en probeer situaties op te lossen zonder meteen met gele en rode kaarten te zwaaien”, aldus Deila bij Het Belang van Limburg. 

VP

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s