Union dendert naar tweede plaats met zege op Standard


Union dendert naar tweede plaats met zege op Standard
Photo: © PhotoNews

Union SG heeft vlak voor het ingaan van de interland-break beslag gelegd op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. De Brusselaars profiteerden zondagnamiddag optimaal van het gelijkspel tussen Club Brugge en Antwerp FC eerder op de dag. Zo boekte de ploeg van coach Karel Geraerts een straffe zege op het veld van Standard: 2-3.


In een bitsige aanvangsfase die gepaard ging met heel wat overtredingen, kon de thuisploeg voor het eerste gevaar zorgen. Stipe Perica kon de bal van dichtbij echter niet tussen de palen koppen. Van die misser konden de bezoekers halfweg de eerste helft optimaal profiteren. Zo belandde de bal voor de voeten van Dante Vanzeir, die de openingstreffer heerlijk binnen knalde. Standard probeerde vervolgens het tij te keren, maar had een goede Arnaud Bodart nodig om de 0-2 van Bart Nieuwkoop te voorkomen.

Bij de start van de tweede periode kwam de thuisploeg dan toch langszij nadat de bal op de stip ging. De VAR moest de fase nog even herbekijken wegens vermeend buitenspel van Philipp Zinckernagel, de beslissing van de ref bleek evenwel correct. Aanvoerder Noe Dussenne trapte de elfmeter via Anthony Moris tegen de touwen. Sclessin had bloed geroken, maar niet veel later kregen de Rouches opnieuw het deksel op de neus.

NIEUWKOOP MET DOODSTEEK
Bij een corner torende Christian Burgess immers boven alles en iedereen uit om de 1-2 binnen te koppen. Het antwoord van Standard kwam er via Perica, maar zijn gelijkmaker werd terecht afgekeurd. Nadat beide doelmannen vervolgens nog een goede redding in huis hadden, probeerden de Luikenaars een slotoffensief op te zetten. Dat kwam er echter niet, integendeel. Na een knappe aanval belandde de bal tot bij Nieuwkoop, die zijn ploeg de tweede plaats in het klassement bezorgde. De late 2-3 na een strafschop van Zinckernagel bleek slechts een voetnoot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s