Union springt over Antwerp naar tweede plek na pittige strijd tegen Standard


Union springt over Antwerp naar tweede plek na pittige strijd tegen Standard

Union heeft na het puntenverlies van Club Brugge en Royal Antwerp FC een uitstekende zaak gedaan. Op bezoek bij Standard werd het een heuse strijd, waarin het toch de drie punten wist te pakken: 2-3.

Een intense partij, dat is het minste wat je kon zeggen van de clash tussen Standard en Union. De thuisploeg begon bijzonder sterk aan de wedstrijd en wist ook enkele kansjes bij elkaar te voetballen. Perica kopte over, maar ook Arnaud Bodart moest enkele keren tussenbeide komen.

In minuut 24 werd de doelman van de Rouches uiteindelijk ook verslagen. Na een volley van Dante Vanzeir kwamen de bezoekers uit Brussel op een 0-1 voorsprong. De Rouches gingen daarop in een kolkend Sclessin nog op zoek naar een treffer, maar vonden nauwelijks een gaatje in de Brusselse defensie.

Unon was uiteindelijk nog dicht bij een tweede treffer. Bodart voorkwam echter erger en de 0-1 bleef op het scorebord staan.

Ook de tweede helft begon furieus. Voor Standard was het duidelijk: er moest gescoord worden. Union bleef potig voetballen en werd uiteindelijk ook bestraft met een strafschop. In minuut 53 stond het via Noë Dussenne 1-1.

Sclessin in vuur en vlam en het geloof bij de Rouches groeide. De tweede treffer leek in de maak, maar kwam er niet. Die viel vanuit het niets aan de overzijde. Bij een hoekschop buffelde Burgess de bal in doel en bracht hij Union weer op voorsprong. Meteen daarop scoorde Perica, maar werd zijn treffer afgekeurd voor buitenspel.

Coach Deila greep in en bracht Cimirot, Canak en Dragus op het veld. Die laatste had de 2-2 aan de voet, Moris wist de bal net uit doel te werken. De Rouches ging vol in de aanval, maar Nieuwkoop deed in het slot het licht uit. Na een perfect uitgevoerde counter kon de Nederlander er 1-3 van maken. In het slot kregen de Rouches nog een strafschop en werd het via Zinckernagel 2-3, maar puntengewin zat er niet in.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s