Groeiend Antwerp wervelt voorbij hulpeloos Standard


Groeiend Antwerp wervelt voorbij hulpeloos Standard
Photo: © PhotoNews

Mark van Bommel staat met zijn team weer een stap dichter bij de Champions Play-Off. The Great Old wervelde deze namiddag één helft lang over Standard, dat na de pauze uiteindelijk geen vuist meer kon maken nadat het Cimirot verloor met een rode kaart. Deila en co hopen stiekem nog op een plek bij de eerste vier maar die missie lijkt onhaalbaar.


Antwerp kon deze namiddag al zo goed als zeker zijn van Play-Off I. The Great Old nam het op tegen Standard, één van de teams die nog aasde op een stek bij de eerste vier. De Rouches deden in dat opzicht eerder deze week een prima zaak en slopen dichter bij Club Brugge. Een aantal weken geleden ging het team van Deila wel nog pijnlijk onderuit op de Bosuil voor de Croky Cup. Opmerkelijk: de broertjes Balikwisha stonden allebei in de basis deze namiddag.

Antwerp mept zwakke Rouches halfweg al KO

De thuisploeg leek een vlammende start te pakken, na een dikke minuut spelen mocht Vincent Janssen alleen op doelman Bodart afgaan maar die laatste redde met een voetreflex. Uiteindelijk werd er ook gevlagd voor buitenspel maar de intenties van Antwerp waren meteen duidelijk. Even later werkte de Nederlander een voorzet van Bataille met het hoofd wel tegen de touwen. Er werd wederom gevlagd voor buitenspel maar dat bleek het absoluut niet te zijn, het team van Mark van Bommel stond meteen 1-0 voor. De Rouches voetbalden belabberd in het eerste kwartier maar staken halfweg de eerste helft toch een eerste keer de neus aan het venster: Dönnum combineerde fraai in de zestien meter maar zijn poging buitenkant voet werd nog afgeblokt. Standard herstelde het evenwicht en via Alzate prikte het een tweede keer, Butez bracht eenvoudig redding.

De bezoekers schoten zichzelf even later echter andermaal in de voet; Canak gleed weg voorin en na een razend snelle omschakeling mikte Muja de 2-0 voorbij een kansloze Bodart. Het team van Deila ontsnapte op tien minuten van de rust nog aan een derde treffer toen De Laet raak trof, scheidsrechter Boterberg floot echter voor een vermeende fout van Balikwisha maar uit de beelden bleek eerder dat Dönnum de fout maakte. Een cruciaal moment want even later kopte Alzate van dichtbij zowaar de 2-1 in doel, Standard leefde terug, al was het maar voor even. Amper een dikke minuut later zwiepte Vermeeren de bal prima voor doel en Bokadi verschalkte zijn eigen doelman: 3-1. Zo was het verschil halfweg weer twee, de Rouches ontsnapten in de slotfase zelfs nog een paar keer aan een vierde treffer en werden geregeld onder de voet gelopen door een veel betere thuisploeg.


Vincent Janssen bezorgt Antwerp een droomstart met een fraaie kopbalgoal.

Uitsluiting Cimirot fnuikt ambities van Deila en co

Dragus en Ohio vervingen na de pauze de ongelukkige Canak en onzichtbare Perica bij Standard. De Rouches toonden in de openingsfase van de tweede helft alvast veel aanvalsdrang maar die goede fase was van korte duur. Balikwisha mocht bij een tegenaanval op Bodart afgaan, botste ook op een sterke bezoekende doelman maar Cimirot beging wel een trekfout in diezelfde fase en kreeg zijn tweede gele kaart. Met een man minder stond Standard voor een hopeloze opdracht. Iets voor het uur kreeg Dragus toch nog eens een prima schietkans maar zijn poging leek nergens naar en ging ruim voorlangs.

The Great OId gaf nadien de bal iets teveel aan Standard en creëerde zelf ook lange tijd niets meer. Halfweg de tweede helft snoepte Vincent Janssen nog eens de bal af bij Bokadi maar vanuit kansrijke positie besloot de bonkige spits naast. De wedstrijd viel in de slotfase helemaal stil: de thuisploeg spaarde duidelijk de krachten voor wat nog komen moest en het team van Deila was niet in staat om nog echt een vuist te maken. In de absolute slotfase werd het toch nog 4-1 toen De Laet op rechts doorstoomde, centraal Janssen vond en die maakte zijn tweede van de namiddag. Zo werd het andermaal een pandoering voor Standard op de Bosuil, Play-Off I is voorlopig een verre droom voor Deila en co.

Scoreverloop:

1-0 (8′) Janssen, 2-0 (29′) Muja, 2-1 (40′) Alzate, 3-1 (42′) ed Bokadi, 4-1 (87′) Janssen

Bijzonderheid:

Cimirot (Standard) krijgt een tweede gele kaart (53′).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s