Standard herstelt van pandoering en maakt achterstand goed tegen Eupen


Standard herstelt van pandoering en maakt achterstand goed tegen Eupen

Standard en KAS Eupen trapten speeldag 23 van de Jupiler Pro League op gang. De derby werd uiteindelijk gewonnen door Standard. De Rouches tellen nu evenveel punten als Club Brugge.

De wedstrijd kwam niet meteen op gang, maar het duurde toch niet lang voor er een doelpunt viel. Na elf minuten was het KAS Eupen dat op voorsprong kwam. Charles-Cook kon een rebound gemakkelijk voorbij Bodart tikken. Even later was het bijna 0-2, maar Bitumazala miste twee kansen.

En plots stond Standard op, nog voor rust en in vier minuten draaide het de slechte situatie helemaal om. Eerst was het Balikwisha met de gelijkmaker en vervolgens zorgde Zinckernagel voor de voorsprong. De Deen trapte heel knap in de benedenhoek. De ruststand bleef ook bij 2-1 voor de thuisploeg.

Na rust kreeg Perica een reuzenkans, maar die werd gemist. Even later maakte hij die misser echter goed door de 3-1 tegen de netten te schieten. Tien minuten voor tijd was Prevljak nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn poging ging tegen de paal. Zo bleef de eindstand bij 3-1 en herstelt Standard na de 4-1 pandoering van vorige speeldag tegen Antwerp.

VP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s