Standard zet Club Brugge zwaar onder druk na vlotte zege


Standard zet Club Brugge zwaar onder druk na vlotte zege
Photo: © PhotoNews

Standard opende vanavond de debatten met een thuispartij tegen KAS Eupen. De Rouches moeten winnen om hun kansen op de top vier gaaf te houden én de concurrenten af te houden voor de Europe play-offs. De Luikenaars toonden karakter en wonnen met 3-1.


De partij begon aan een gezapig tempo, maar bij de eerste echt grote kans was het meteen wel raak. Christie-Davis trapte na een goed een-tweetje met Baiye nog op Bodart, maar in de herneming had de goed gevolgde Charles-Cook de bal maar binnen te tikken: 0-1. De thuisploeg bakte er werkelijk niets van en Eupen hield makkelijk stand. Het was zelfs de meest dreigende ploeg en halverwege de eerste helft was die 0-1 een terechte tussenstand.

TWEE GOALS OP VIER MINUTEN

Nadien ging het plots snel. Na geharrewar voor doel maakte Balikwisha een beetje uit het niets de gelijkmaker. Standard tankte vertrouwen en Zinckernagel trapte vier minuten later de 2-1 tegen de touwen. Een ommekeer die niemand had zien aankomen. Die 2-1 was ook de ruststand. De Rouches begonnen goed aan die tweede periode. Perica miste een enorme mogelijkheid, maar enkele minuten later zorgde hij voor de 3-1. Daardoor leek de partij al na een uur gespeeld te zijn.

Standard was baas en gaf de zege niet meer uit handen, ook al trof Prevljak nog de paal. De Luikenaars tikken na 23 speeldagen zo af op 37 punten en staan op gelijke hoogte met Club Brugge, dat zondag naar Zulte Waregem trekt. 

Scoreverloop:

  • 0-1 (11′) Regan Charles-Cook
  • 1-1 (31′) William Balikwisha
  • 2-1 (35′) Phillip Zinckernagel
  • 3-1 (59′) Stipe Perica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s