‘Club Brugge speelde smerig spelletje met Standard’


'Club Brugge speelde smerig spelletje met Standard'
Photo: © PhotoNews

Het is nog steeds wachten op de officiële bevestiging, maar het lijdt intussen nog weinig twijfel dat Standard zich voor het verstrijken van de transferdeadline nog zal versterken met Ibe Hautekiet. De aanvoerder van Club NXT vertoeft al in Luik om zijn transfer af te ronden, ondanks dat Club Brugge het spel zeer hard speelde in de onderhandelingen.


Volgens La Dernière Heure deed Blauw-Zwart er immers alles aan om de transfer nog te saboteren. Aanvankelijk plakten ze een vraagprijs van maar liefst 1 miljoen euro op het hoofd van de 20-jarige verdediger, die nog geen ervaring heeft in de hoofdmacht. Dat was uiteraard veel te gortig voor Standard, maar na de nodige onderhandelingen leek een deal toch in kannen en kruiken.

Alleen probeerde Club om deal alsnog in het water te doen vallen door plots OH Leuven in het spel te betrekken. OHL kreeg van Club te horen dat Hautekiet beschikbaar was en de jongeling kon aan Den Dreef ook meer verdienen dan bij Standard, waar hij door de zware eisen van Club aan de Rouches een loonoffer moest brengen om de transfer mogelijk te maken.

De wil van Hautekiet zelf gaf uiteindelijk de doorslag, want de speler wou zelf absoluut naar Sclessin verkassen. Nochtans zal hij ook daar geduld moeten oefenen, want het zou de bedoeling zijn dat hij meetraint met de A-kern, maar zijn wedstrijden nog afwerkt bij SL16 FC in de Challenger Pro League. Dat is ongeveer dezelfde situatie als die waarin hij bij Club Brugge zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s