Deila ziet nadeel voor Standard na ontslag Leye


Deila ziet nadeel voor Standard na ontslag Leye
Photo: © PhotoNews

Standard had vorig weekend een gouden zaak kunnen doen in de strijd om de top vier, maar het moest uiteindelijk met 2-0 het hoofd buigen voor rechtstreekse concurrent Club Brugge. Daardoor zijn de Rouches opnieuw weggezakt naar de zevende plaats en zien ze hun achterstand op Club tot vier punten. Daardoor blijft de strijd om de vierde plaats wel zeer spannend.


Ook met AA Gent en Westerlo zal Standard nog moeten afrekenen. Daarvoor zullen ze om te beginnen zaterdag moeten winnen, wanneer Zulte Waregem op bezoek komt op Sclessin. Bij de West-Vlamingen was het een woelige week, want Mbaye Leye werd er op straat gezet als trainer. Clubiconen Frederik D’Hollander en Davy De fauw namen over.

Ronny Deila ziet daar zeker geen voordeel in voor Standard. “Het vervelende in zo’n situatie is dat je niet kan voorspellen hoe de tegenstander voor de dag zal komen, ook al kunnen de nieuwe trainers niet meteen alles veranderen”, stelt hij bij La Dernière Heure. Het is al de tweede keer op rij dat Standard daarmee om moet gaan, want ook bij Club zat er vorig weekend met Rik De Mil een nieuwe coach op de bank.

ZEVENDE PLAATS
Intussen hinkt Deila op twee gedachten na de resultaten van de laatste weken. “Als je me gezegd had dat we zeven punten zouden pakken tegen vier grote ploegen, dan had ik daar op voorhand voor getekend”, verklaart hij over de matchen tegen Union, Westerlo, Anderlecht en Club. “Maar tegelijk ben ik kwaad om Standard op de zevende plaats te zien staan. Dat is niet de positie waar wij thuishoren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s