Essevee zadelt nonchalante Rouches met zware kater op


Essevee zadelt nonchalante Rouches met zware kater op
Photo: © PhotoNews

Standard leek de strijd om de Champion Play-Offs deze avond lange tijd nog wat spannender te maken maar dankzij een sprankelende comeback heeft Zulte Waregem nog een punt meegepakt vanop Sclessin. De bezoekers gaven aanvankelijk een geslagen indruk maar een nonchalante thuisploeg gaf de zege nog helemaal uit handen.


Zowel Standard als Zulte Waregem konden prima zaken doen vanavond. De Rouches zagen eerder vandaag Club Brugge verliezen in het Guldensporenstadion en zo leek een plek bij de eerste vier weer het doel voor Deila en co. Essevee wisselde dan weer van coach en kon mits een zege al zeker voorbij KV Oostende gaan in het klassement. D’Hollander zette Bossut uit de ploeg, Bostyn kreeg opnieuw zijn kans. De thuisploeg deed het met dezelfde spelers als bij de verlieswedstrijd op Jan Breydel vorige week.

Rouches zetten vol vertrouwen eindspurt in

Essevee begon aanvankelijk met veel grinta en hield Standard ver weg van het eigen doel. Een eerste kansje werd door Dönnum na een kleine tien minuten spelen ruim naast gekopt. De Rouches klopten nadien wel steeds nadrukkelijker op de deur en nadat Dönnum nog eens rakelings voorlangs schoot, zorgde Fossey enkele minuten later wel voor de 1-0 door vanuit een scherpe hoek raak te treffen. Het team van Deila voetbalde vol vertrouwen en Zulte Waregem slaagde er amper in om een vlotte combinatie op de mat te leggen.

Halfweg de eerste periode kwamen de bezoekers plots toch opzetten: Ndour kreeg centraal de bal en joeg die door een bos van benen naast Bodart in doel, het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege (zeer nipt) buitenspel. Het belette Standard niet om ook nadien dominant te blijven voetballen, op het halfuur was Bostyn attent bij een laag schot van de oprukkende Cimirot en even later mikte Ohio vanuit kansrijke positie naast. De 2-0 kwam er toch nog voor de pauze, na een hoekschop knikte Dussenne knap raak.


Standard voetbalt vol vertrouwen en heeft geen kind aan Essevee.

Essevee zorgt voor sprankelende comeback

Meteen na de pauze kreeg Essevee een zeldzame kans op de aansluitingstreffer maar na een prima assist van Vossen schoof Ndour de bal naast. De Rouches controleerden maar kwamen zelf aanvankelijk ook niet meer tot doelrijpe mogelijkheden. Halfweg de tweede periode was er nog eens een goede kans voor Zulte Waregem: Brüls haalde uit aan de rand van de zestien meter maar zijn geplaatst schot ging rakelings voorbij de verste paal.

Op twintig minuten van het einde kwam ook Standard nog eens tot een echte kans, een bedrijvige Dönnum kapte zich goed vrij in de zestien meter maar vond nog een bezoekend been op zijn weg. En toch maakte de thuisploeg het zichzelf nog moeilijk, op een kwartier van het einde pakte Fadera uit met een fantastische lob en plots kregen de bezoekers opnieuw hoop. Die verdween bijna even snel als sneeuw voor de zon toen Perica van dichtbij een huizenhoge kans onbenut liet. Door die gemiste kansen van Standard bleef Essevee in leven en na een prachtige lange bal van Brüls hing Ndour op vijf minuten van het einde zowaar de bordjes weer gelijk: 2-2. Beide ploegen gingen nog vol voor de zege maar moesten vrede nemen met een punt, een zuur resultaat voor Standard en een opsteker voor Essevee.

Scoreverloop:

1-0 (14′) Fossey, 2-0 (39′) Dussenne, 2-1 (76′) Fadera, 2-2 (85′) Ndour

voetbalniuews

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s