Standard schiet zichzelf in de voet: “Dat moeten we toch leren”


Standard schiet zichzelf in de voet:
Photo: © PhotoNews

Standard blijft zeer wisselvallig presteren. De Rouches lijken zichzelf stilaan helemaal uit de race om Play-Off I geslagen te hebben, want na de nederlaag op Club Brugge vorige week lieten ze nu ook in eigen stadion punten liggen tegen staartploeg Zulte Waregem. Dat had zeker niet gehoeven, want een kwartier voor tijd stonden ze nog 2-0 voor.


Na late goals van Fadera en Ndour kon Essevee echter alsnog een punt meegraaien op Sclessin. Daardoor moet Standard in het klassement nu Westerlo helemaal laten voorgaan en op de zevende plaats blijven ze op drie punten van Club Brugge hangen. Met nog vier speeldagen voor de boeg zal het moeilijk worden om nog drie tegenstanders te passeren.

“Onze tweede helft was een pak minder dan de eerste”, baalde aanvoerder Noë Dussenne bij Eleven Sports. “We leunden te veel achterover en maakten het spel niet meer zoals we moesten. We missen dan ook nog de kans op 3-0 en we krijgen nog waarschuwingen met twee reddingen van Bodart voor we die twee goals slikten. Ik vond dat we in beide strafschopgebieden agressiviteit misten. Die twee tegengoals hadden nooit mogen vallen.”

LEREN
Dussenne ziet dan ook een groot werkpunt bij Standard. “We moeten echt leren om een wedstrijd dood te maken. Als het 3-0 wordt, dan komt Zulte nooit meer terug. Dat is echt frustrerend, want we hadden een mooie kans om weer op Club te naderen. We zullen de beelden nog eens moeten terugkijken om te begrijpen wat er precies verkeerd gelopen is, maar het is echt jammer om zo twee punten te verliezen.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s