Standard krijgt geweldige opsteker


Standard krijgt geweldige opsteker
Photo: © PhotoNews

Met een één op zes tegen Club Brugge en Zulte Waregem bewees Standard zichzelf geen diensten, maar de Rouches zijn vier speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog niet uitgeteld voor Play-Off I. Het zal wel moeten terugvechten uit een verloren positie, want het is weggezakt naar de zevende plaats en volgt al op vijf punten van AA Gent. Toch is dat al een hele vooruitgang ten opzichte van de laatste seizoenen.


Op sportief vlak hebben de Rouches onder Ronny Deila dit seizoen grote stappen vooruit gezet, maar ook naast het werk ligt er nog heel wat werk op de plank. Vorige zomer werd de club overgenomen door 777 Partners, maar zij zijn nog druk bezig met het opkuisen van de puinhoop die achtergelaten werd door het beleid van Bruno Venanzi. CEO Pierre Locht verkondigde enkele maanden geleden dat er nog een put van 20 miljoen euro gevuld zou moeten worden.

Daardoor waarschuwde hij dat Standard mogelijk pas in tweede zit zijn licentie voor volgend seizoen zou halen, maar zover lijkt het uiteindelijk niet te komen. La Dernière Heure meldt immers dat het licentiedossier van de club woensdag een positief advies gekregen heeft. De Licentiecommissie moet nog definitief groen licht geven, maar dergelijk advies wordt doorgaans wel gevolgd.

Vorig seizoen moest Standard wel in beroep gaan om zijn licentie te halen. De commissie had toen immers twijfels omdat de overname door 777 nog niet volledig rond was en volgens hen de continuïteit daardoor niet voldoende verzekerd wordt. Een dergelijke zenuwslopende procedure wacht de club nu dus niet.

voetbalnieuws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s