Deila verklaart opvallende zet: “Allesbehalve ideaal”


Deila verklaart opvallende zet:
Photo: © PhotoNews

Standard droomt nog van een plaats in Play-Off I, maar evident lijkt dat zeker niet te gaan worden. Het deed geen goede zaak met een één op zes vlak voor de interlandbreak en moet daardoor al een achterstand van vijf punten zien goed te maken op AA Gent. De Rouches mogen dan ook geen steken meer laten vallen en moeten zaterdag winnen in Oostende.

Ronny Deila pakte tijdens de interlandbreak echter uit met een opvallende zet. Terwijl het seizoen zijn belangrijkste fase ingaat, gaf de Noorse trainer zijn spelers maar liefst een week vrijaf. Pas maandag moesten ze zich weer in Luik melden om de match op KVO voor te bereiden. Maar Deila had een goede reden voor die lange break.

“Het is belangrijk om ook even te kunnen rusten met opnieuw een reeks wedstrijden in het vooruitzicht. Het seizoen is lang. We hadden bovendien veel internationals en bijna de helft van de spelers was afwezig, ook bij de jongeren”, vertelt Deila aan La Dernière Heure. “Het zou dus allesbehalve ideaal geweest zijn om tactisch te trainen in die omstandigheden. Daarom heb ik de spelers een week vrij gegeven, met een loopprogramma dat ze perfect gevolgd hebben.”TOPPERSStandard heeft zijn lot niet meer in eigen handen gezien de ruime achterstand op Gent en het feit dat het ook Club Brugge en Westerlo nog zal moeten passeren. Na de trip naar de kust volgen nog een topper tegen KRC Genk en de Waalse derby tegen Charleroi, waarna de reguliere competitie afgesloten wordt met een trip naar Leuven.

voetbalnieuws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s