‘Standard haalt eerste zomeraanwinst bij Union’


'Standard haalt eerste zomeraanwinst bij Union'
Photo: © PhotoNews

Standard kreeg dit seizoen een nieuw elan na de overname door 777 Partners, maar ook onder de Amerikanen blijven de financiële mogelijkheden voorlopig beperkt. De Rouches hielden zich dit seizoen daarom rustig op de transfermarkt en haalden vooral jonge spelers met het oog op de toekomst binnen. Het wordt afwachten wat de mogelijkheden komende zomer zullen zijn, maar een eerste zomeraanwinst lijkt er wel aan te komen.


Vorige zomer haalde Standard verrassend Ilyes Ziani weg bij Union. De 19-jarige flankaanvaller had in augustus nochtans zijn kans gekregen bij de Brusselaars, met één basisplaats en één invalbeurt in de Jupiler Pro League en ook enkele minuten tegen Rangers in de voorronde van de Champions League. Desondanks koos hij voor Luik, waar hij ondergebracht werd bij SL16 FC.

Daar deed Ziani het de voorbije maanden uitstekend in de Challenger Pro League, waarin hij vijf goals en één assist liet optekenen in 22 wedstrijden. Standard is tevreden over zijn prestaties. Volgens La Dernière Heure is de club daarom ook van plan om zijn aankoopoptie te lichten.

LAATSTE WOORD VOOR UNION
De verwachting is dat Standard dat nog deze vrijdag zal doen, al betekent dat nog niet meteen noodzakelijk dat Ziani ook volgend seizoen in Luik zal spelen. Union beschikt immers over een tegenoptie en het krijgt nog enkele dagen de tijd om die te lichten. Zelf gaf Ziani wel al aan dat hij graag op Sclessin wil blijven en dat hij volgend seizoen op een kans in de A-ploeg van Standard hoopt.

voetbalnieuws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s