Deila helemaal ondermijnd: “We waren al weken op de hoogte”


Deila helemaal ondermijnd:
Photo: © PhotoNews

De voorbije weken was de toekomst van Ronny Deila gespreksonderwerp nummer één in Luik, maar nu is de kogel ook definitief door de kerk. Donderdagnamiddag kwam immers de officiële bevestiging dat de Noorse trainer volgend seizoen aan de slag gaat bij Club Brugge. Als gevolg daarvan moet hij met onmiddellijke ingang opstappen bij Standard.


Dat zorgt voor grote ontgoocheling bij de Rouches en hun fans. Het zit velen vooral dwars dat Deila vorig weekend na de nederlaag in Westerlo nog staalhard ontkende dat hij iets wist over onderhandelingen met Club Brugge en dat er al zeker geen akkoord was, om enkele dagen later toch de overstap te maken. Velen oordeelden dan ook snel dat Deila zaterdag zat te liegen en zijn geloofwaardigheid wordt nu alleen maar verder ondergraven door Pierre Locht.

De CEO van Standard gaf donderdagnamiddag op een persconferentie toelichting bij het vertrek van Deila en stelde daarbij dat Standard al wekenlang op de hoogte was van de Brugse interesse. “Ronny heeft ons toen op de hoogte gebracht”, tekende Het Nieuwsblad op. “Gisteren heeft hij de knoop definitief doorgehakt. Club heeft gisterenavond contact met ons opgenomen. Tussen gisterenavond en deze ochtend zijn alle details afgehandeld.”

Alles verliep correct

Deila blijkt dus niet de waarheid gesproken te hebben naar de media en het publiek toe, maar binnenskamers hebben ze bij Standard geen slecht woord over de handelswijze van de trainer én van Club Brugge. Locht benadrukt dat alles correct verlopen is en dat Club ook een vergoeding zal betalen om Deila en zijn assistent Efrain Juarez weg te halen. Al zijn ze natuurlijk wel zeer ontgoocheld dat Deila al na één jaar weer vertrekt, want ze hoopten een project van minstens drie jaar met hem in te zetten.

VN

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s