Standard betreurt plotse vertrek van Deila: “Dachten tot gisteren dat we hem konden overtuigen te blijven”


Pierre Locht (l) en Fergal Harkin (r) staan de pers te woord.

Standard heeft meteen gereageerd op het plotse vertrek van Ronny Deila naar concurrent Club Brugge. In een persconferentie na het nieuws blijft het bestuur van de Luikenaars opvallend rustig. “We betreuren zijn vertrek”, vertelt CEO Pierre Locht. “Maar de overstap is correct verlopen en wij bouwen nu zonder hem verder aan ons project.”

De enige teleurstelling af te lezen van zijn gezicht, stond Pierre Locht de pers te woord.

De CEO van Standard ziet zijn Noorse rechterhand vertrekken naar een rechtstreekse concurrent voor play-off I. En dat nog voor het einde van het seizoen.

“Ik snap dat de timing niet ideaal is”, vertelt hij. “Maar het was de beste optie voor beide partijen om onze samenwerking op dit moment te beëindigen. De overstap is correct verlopen, maar we betreuren wel zijn vertrek.”

Zeker omdat Standard er alles aan deed om Ronny Deila aan boord te houden: “Tot gisteren probeerden we hem te overtuigen van ons project. Hij heeft een andere keuze gemaakt”, zegt Locht. “Maar ons project blijft hetzelfde.”

Ronny Deila is te vroeg vertrokken. We hadden een project, een plan met hem.Fergal Harkin

Ook sportief directeur Fergal Harkin kijkt meteen naar de toekomst van de Rouches.

“Toen Ronny bij ons tekende, was hij het perfecte profiel voor onze club. Nu moeten we op zoek naar een andere, betere coach om ons doel voor volgend jaar te behalen: de top 6.”

Toch heeft Harkin zijn bedenkingen bij de keuze van de Noor. “Op professioneel vlak is hij te vroeg vertrokken. We hadden een project, een plan. Standard is de grootste club van het land met geweldige supporters, dus ik vind dat hij moest blijven. Tot gisteren leek dat ons te lukken.”

“De spelers vinden het jammer dat hun coach vertrekt, want de sfeer binnen de groep was goed. Meestal verlaat een trainer het schip wanneer het aan het zinken is, maar wij werken aan een standvastig project.”

Het plotse vertrek van Ronny Deila heeft het Luikse vuur alvast niet gedoofd.

sporza

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s