Vandenbempt: “Deila sprak de waarheid niet”


Coach Ronny Deila verlaat Standard met onmiddellijke ingang

Ronny Deila bracht Standard weer tot leven.

Ronny Deila zal het seizoen bij Standard niet uitdoen. Vanochtend deelde de Noorse voetbalcoach aan de spelersgroep mee dat hij de Luikse club met onmiddellijke ingang verlaat. De laatste dagen klonken de geruchten almaar luider dat de Noor volgend seizoen hoofdcoach van Club Brugge zou worden. Dat ontkende hij, maar nu volgt dus toch zijn directe exit bij Standard.

“Veel van wat geschreven is de afgelopen week, klopt gewoonweg niet”, ontkrachtte Deila afgelopen weekend op de persconferentie in Westerlo de berichtgeving over een mogelijke overstap naar Club Brugge. “Een voorstel heb ik nooit gekregen, er is ook geen contact tussen de clubs.”

De 3-0-nederlaag zaterdag op de 4e speeldag van de Europese Play-offs zou evenwel zijn laatste wapenfeit worden voor Standard. Hij maakt het seizoen niet af: de wedstrijd thuis tegen Cercle en uit op KAA Gent zijn voor iemand anders.

Deila lichtte vanochtend zijn spelers in.

Zo komt er een minder fraai einde aan een mooi voetbaljaar. Want Deila blies Standard nieuw leven in. Al snel werd duidelijk dat de 47-jarige Noor, die successen boekte in Noorwegen (Strømsgodset), Schotland (Celtic Glasgow) en de VS (New York City), Standard hielp om zijn DNA terug te vinden.

Met fris voetbal deed Standard lang mee voor een ticket voor de Champions’ Play-offs. In de Europe Play-offs kon het niet op tegen KAA Gent.

Voorlopig is het wachten op meer nieuws rond Deila. Standard heeft nog niet officieel gereageerd, ook in Brugge is er geen nieuws te rapen.

Vandenbempt: “Deila sprak de waarheid niet”

Peter Vandenbempt sprak maandag in Extra Time en De Tribune al over het aanstaande vertrek van Deila bij Standard.

Onze journalist toonde zich toen teleurgesteld dat de coach de geruchten staalhard ontkende.

“Deila heeft de waarheid niet gesproken”, aldus Vandenbempt. “Dat is zeer jammer. Kijk, als trainer hoef je niet mee te gaan in geruchten, maar ontken ze dan ook niet. Want dan lieg je.”

“Ik begrijp dat Deila in een moeilijke situatie zat. Hij heeft Standard laten verrijzen, was de eerste trainer die voor een zekere constante zorgde, bouwde weer een thuisreputatie en was erg verbonden met het publiek. Ik snap dat je dan je laatste match op Sclessin probeert te overleven, maar begin niet te liegen.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s