‘Naam JPL-coach duikt op in trainerszoektocht Standard’


'Naam JPL-coach duikt op in trainerszoektocht Standard'
Photo: © PhotoNews

Standard moet andermaal op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen. De Rouches waren dolgraag doorgegaan met Ronny Deila, maar die zwichtte uiteindelijk toch voor de lokroep uit Brugge. En dus zullen de Luikenaars de markt op moeten in de zoektocht naar een geschikte opvolger.


Donderdag werd officieel bekend gemaakt dat Deila per direct afzwaait op Sclessin. Assistent-coach Geoffrey Valenne zal de twee resterende wedstrijden van dit seizoen voor zijn rekening nemen, ondertussen gaat de clubleiding op zoek naar een definitieve opvolger. “Sinds vanmorgen werden mij al vijftig trainers gepresenteerd. Maar wij hebben uiteraard ook onze eigen lijst met mogelijke opvolgers samengesteld. Daarvan wil ik echter geen namen bekend maken”, liet sportief directeur Fergal Harkin verstaan op zijn persbabbel.

Eerste namen gaan rond

Desondanks doen de eerste namen toch al de ronde. Volgens de Waalse journalist Sacha Tavolieri is Vincent Euvrard één van de pistes die worden gevolgd door de Rouches. De oud-speler van onder meer Cercle Brugge en STVV leverde dit seizoen puik werk bij RWDM, dat hij naar de titel in de Challenger Pro League leidde. Ook de naam van Alexander Blessin viel al. De oud-trainer van KV Oostende werkte bij Genoa al in loondienst van ‘777 Partners’, de investeerders die ook Standard in hun portefeuille hebben.

Sterk werk bij Cercle

Bij SudPresse wordt dan weer een trainer uit de Jupiler Pro League naar voren geschoven: Miron Muslic. Die leverde in de voorbije maanden alvast uitstekend werk af bij Cercle Brugge. Het Waalse medium wijst er echter op dat er voorlopig weinig fundering is voor dit gerucht. De kans is dan ook groter dat de Amerikaanse eigenaars opnieuw voor een buitenlandse optie zullen gaan, al is er momenteel nog geen enkele piste echt concreet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s