Mooie overwinning maar betreuren 2 fans die de dood vonden

Hoewel Standard Luik zich dankzij een 4-2-zege op AA Gent plaatste voor de Belgische bekerfinale, werd het feest zwaar overschaduwd door de tragische dood van twee supporters. Een viel van de tribune vlak achter het doel met zijn hoofd naar beneden over een balustrade en maakte een val van drie meter. De ander kreeg op de weg terug naar zijn auto een hartaanval.

Het slachtoffer kreeg een hartstilstand, kon nog gereanimeerd worden, maar overleed enkele minuten na zijn aankomst in het ziekenhuis.

De voetbalfan was 45 jaar oud. Een autopsie moet nog uitwijzen of het slachtoffer onwel geworden was voor zijn val.

,,Er is een onderzoek aan de gang. Volgens de eerste getuigenissen, was de val op een tribune vlak achter het doel een ongeluk. De tragedie gebeurde in het heetst van de strijd tijdens de wedstrijd. De man verloor zijn evenwicht en is naar beneden gestort. Hij verloor het bewustzijn en is jammerlijk overleden”, aldus Standard in een verklaring.

Een tweede supporter kreeg een hartaanval toen hij na de wedstrijd terugkeerde naar zijn auto. Hij werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren, maar overleed vannacht in het ziekenhuis. Dat zei de algemeen directeur van Standard, Pierre François, aan de Franstalige zender RTL.
Diep medeleven aan de beide families

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s