Régis Genaux (35) overleden na een hartaanval

Ex-Rode Duivel Régis Genaux (35) is zaterdagavond(23/04/2011) in zijn woning in Chaudfontaine overleden na een hartaanval, veroorzaakt door een bloedklonter. Régis Genaux laat twee kinderen na. Genaux voetbalde zeven jaar voor Standard, zes jaar voor Udinese Calcio en tussendoor een seizoen in Engeland bij Coventry City. Hij speelde 21 keer voor de nationale ploeg en werkte nu voor Belgacom TV. In ’93 won de rechtsachter met Standard de Beker van België.

Régis Genaux werd geboren in Charleroi. Op zijn zeventiende vormde hij samen met Philippe Léonard en Michaël Goossens ‘de drie musketiers’. Alle drie debuteerden ze in maart 1991 tegen Cercle Brugge op hun zeventiende in de A-ploeg van de Rouches. In ’96 verruilde Genaux Sclessin voor een Brits avontuur bij Coventry City, toen nog op het hoogste niveau.

Na een jaar stapte de Waal echter over naar Udinese. Genaux vertoefde vijf jaar in Italië alvorens zijn terugkeer te vieren aan de oevers van de Maas. Na een seizoen met slechts vier wedstrijden keerde Genaux terug naar zijn vorige Italiaanse werkgever. Een jaar later zette hij op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer.

In 2006 werd Genaux trainer van Seraing, waar hij in april van dit jaar aan de kant werd geschoven.

heel veel sterkte aan de hele familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s