Royal Standard de Liège – Bestuur

 • Bruno Venanzi

  Voorzitter – Lid van het Uitvoerend Comité

  Bruno VENANZI, aan het hoofd van de club sinds juni 2015, liet zich voor het eerst opmerken in de energiesector door in 2003 het Luikse bedrijf Lampiris op te starten met Bruno VANDERSCHUEREN. In 2016 verkocht hij dit bedrijf om zich volledig op het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Standard te focussen.

 • Michel Preud’Homme

  Vice-voorzitter / Hoofdcoach van de A-ploeg – Lid van het Uitvoerend Comité

  Na een carrière als professioneel doelman tussen 1977 en 1999 bij Standard de Liège (1977-1986 | 2 kampioenstitels in 1982 en 1983, een beker in 1981 en een Europese Bekerfinale in 1982), KV Mechelen & Benfica ging hij aan de slag als trainer bij Standard de Liège (2001-2002 & 2006-2008 | 1 kampioenstitel), KAA Gent, FC Twente, Al Shabab en Club Brugge en als Sportief Directeur bij Standard de Liège (2002-2006). In juni 2018 keert hij terug naar zijn opleidingsclub met een driedubbele functie als Vice-Voorzitter, lid van het Uitvoerend Comité en hoofdcoach van de A-ploeg.

 • Alexandre Grosjean

  Algemeen Directeur – Lid van het Uitvoerend Comité

  Na bijna 20 jaar in de telecom-sector (Proximus), twijfelde Alexandre GROSJEAN geen seconde om in te gaan op het voorstel van Bruno VENANZI om toe te treden tot het bestuur van Standard in september 2015. Hij houdt zich bezig met de operationele werking en het dagelijkse beheer van de club.

 • Pierre Locht

  Directeur van de Academie Robert Louis-Dreyfus en de Vrouwenafdeling / Externe Zaken / Data Protection Officer – Lid van het Uitvoerend Comité

  Directeur van de Academie Robert Louis-Dreyfus en de Vrouwenafdeling / Externe Zaken – Lid van het Uitvoerend Comité
  Pierre LOCHT, jurist van opleiding, begon bij de club als Team Manager van de A-ploeg. Vandaag verdedigt hij de belangen van de club en vertegenwoordigt hij hen in de verschillende instanties van het Belgisch en buitenlands voetbal.

 • Mario Bronckaerts

  Bestuurder

  Mario, voorzitter van de officiële supportersclub “Cup of Standard Tienen”, is tevens Voorzitter van de Raad van Bestuur van “La Famille des Rouches”. Hij is dus de vertegenwoordiger van de supporters binnen de Raad van Bestuur van onze club.

 • Jean-Yves Reginster

  Bestuurder

  Professor Reginster is doctor in de geneeskunde, chirurgie en bevalling. Hij is gespecialiseerd in fysische geneeskunde en revalidatie, volksgezondheid, gezondheidsbeleid, medische expertise en evaluatie van het lichamelijk letsel. Hij is ook hoogleraar in de volksgezondheid, gezondheidsbeleid, epidemiologie, bio-ethiek en Sociale Geneeskunde aan de Universiteit van Luik. Na meerdere jaren van onderzoek naar de metabolisme-eenheid van het bot en het kraakbeen (osteoporose en artrose) van de Universiteit van Luik, woont hij sinds 2014 in Zwitserland, waar hij nog steeds voorzitter is van diverse Europese wetenschappelijke verenigingen. Hij was ook meerdere jaren voorzitter van onze vrouwenafdeling.

 • Bruno Vanderschueren

  Bestuurder

  Bruno, afkomstig uit Kortrijk en afgestudeerd in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KUL (Katholieke Universiteit Leuven), heeft heel wat ervaring opgedaan in de telecommunicatiesector (IBM, Verizon Business) en bij Electrabel vooraleer hij met Bruno VENANZI het bedrijf Lampiris opstartte in 2003 (waarbij hij nog steeds bestuurder is).

 • Bryan Whitnack

  Bryan, industrieel ingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics & Management, is sinds 2002 Managing Director van het bedrijf B2 Consult dat ondernemers en bedrijven adviseert op het gebied van management en beheer. Hij heeft ook de GUBERNA-graad verworven aan het Belgisch instituut voor bestuurders sinds 2009.

9 reacties op “Royal Standard de Liège – Bestuur

 1. Kan je die paljas, die zichzelf voorzitter noemt, zijn foto niet verwijderen? Die man is de naam voorzitter van Standard niet waard. Weg er mee !!

  Like

 2. Onbegrijpelijk wat die man zich permiteert. Waar is het respect naar T1 Rednic ? Iemand die een zwalpend Standard terug op het juiste spoor zet met het voor handen zijnde jeugdige tallent en de doelstelling behaald mn europees voetbal ! Dergelijke mensen maken, door hun onkunde, een club kapot.

  Like

 3. Beste standardlievende mensen, bezin eer ge begint. Laten we eerst afwachten wat zijn bedoelingen zijn. Is dit bij de start van de competitie niet naar wens laten we dan kordaat zijn. Nu moeten we hem op een eerlijke manier benaderen maar wel scherp houden. Van een reeds 48 jaar lange standardsupporter uit west -Vlaanderen die iedere thuiswedstrijd in de tribune zit

  Like

 4. beste donnie
  ben ook al 38 jaar lang supporter en heeft nu toch al 2 jaar de kans gekregen om iets te bewijzen.
  1 jaar overgang – ja – kan ik mee leven- 2 de jaar begint het toch al te krijgen – wil geen derde jaar overgang hebben .
  en niet alleen dat maar ook de wijze waarop hij alles hanteert..
  rednic die er weer een goeie ploeg van maakte ligt buiten – bedankt en tot ziens de gemoederen zijn gekalmeerd. het geld dat in kas was.
  kortom een hele boterham wat tegen hem pleit.
  eerlijk gezegd ik zag er een goed oog in dat hy het overnam en niet value8 – maar nu heb ik meer twijfels dan ooit.

  Like

 5. Rd is alleen maar in luik om bepaald aanzien te krijgen in de voetbalwereld dit is trouwens een prima uithangbord naar het bedrijfsleven toe . Over enkele jaren en misschien binnekort verkoopt hij onze club . Want als hij gewild had dan waren wij al kampioen geworden. Maar hij kijkt alleen naar het economische winst die hij kan maken op korte termijn. Spelers die kwalitatief iets bijdragen worden niet gehaald want die zijn moeilijk of te duur. Hopelijk worden we snel verkocht aan mensen die verstand hebben van voetbal en transfers. HOEVEEL OVERGANGSJAREN MOETEN WE NOG SLIKKEN WIIJ ZIJN RSCL EN WIJ WILLEN GOED VOETBAL . IERDERE TRAINER WAS KAMPIOEN GEWORDEN AFGELOPEN SEIZOEN BEHALVE!!!!!!!!’!!’!!!!!!!!!!!!!! RD ROTOP SVP.

  Like

 6. Goedemorgen bijdeze moet ik u raadplegen aangezien jullie het niet inzien , het gaat namelijk over muslin je moet toch in godsnaam niet brüls naar de kant doen voor legear die man loopt te veel naast zijn schoenen ! Brüls die bezig was aan een goeie wedstrijd en muslin die dan legear het zwaargewicht inbrengt hebben jullie dat dan niet door !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s