Sclessin wordt uitgebreid tot dertigduizend zitjes

Sclessin, de  voetbaltempel van Standard, krijgt vanaf dit seizoen een nog grotere capaciteit.  De beschikbare plaatsen worden tijdens de competitie uitgebreid tot  dertigduizend plaatsen. Dit komt door de nieuwe wet van de UEFA, die bepaalt dat  er voor Europese wedstrijden zitjes met een rugleuning van ten minste dertig  centimeter geplaatst moeten worden.

Momenteel worden de oude stoeltjes door de  nieuwe vervangen. Achter de doelen, waar de harde kern van de Rouches  zit, werd er gekozen voor opklapbare zitjes, waardoor er tijdens de  competitiewedstrijden staantribunes gecreëerd worden. Daardoor kan er op die  plaatsen de capaciteit opgetrokken worden.
Voorheen kon de Waalse ploeg  enkel kaartjes verkopen waar er zitjes waren. Nu deze opgeklapt worden, kunnen  er tweeduizend tickets bijgemaakt worden, waardoor Sclessin niet alleen het  vurigste, maar ook het grootste stadion in België wordt. Volgens voorzitter  Roland Duchâtelet zijn de opklapbare stoeltjes uit Duitsland een primeur in de  Belgische voetbalgeschiedenis. Ook zijn deze erg veilig, want de rijen van de  staantribunes worden van elkaar gescheiden door balustrades

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s