Hoefkens openhartig over ‘pijnlijke’ zet in bekeravontuur


Hoefkens openhartig over 'pijnlijke' zet in bekeravontuur
Photo: © PhotoNews

Standard had woensdagavond geen kind aan vierdeklasser Racing Harelbeke in de 16de finale van de Beker van België. De Luikenaars wonnen met overtuigende 5-0 cijfers en kunnen met een goed gevoel toeleven naar de partij tegen Mechelen van komende zondag. 

Carl Hoefkens zag z’n manschappen doen wat het moest doen tegen het veel amateurclub Racing Harelbeke. De Rouches lieten hun tegenstander geen moment in de wedstrijd komen met een duidelijke 5-0 overwinning als gevolg. “We hebben onze taak volbracht”, aldus Hoefkens bij DH Les Sports. 

De oefenmeester was ook tevreden hoe invaller Renaud Emond z’n kans greep en wist te scoren, ook al was het tegen een ploeg uit vierde klasse. “Het doet me pijn om spelers op de bank te zetten, dus het is goed voor het moreel om te zien dat de mannen die invallen scoren voor veel supporters”, klonk het. 

KV MECHELEN

Zondag nemen de Luikenaars het in eigen huis op tegen KV Mechelen. De ploeg van coach Steven Defour werd woensdag door eerstenationaler Knokke uit de Beker gewipt en wist al zeven wedstrijden op rij niet meer te winnen in de competitie. 

“De volgende is tegen Mechelen, dat wordt ingewikkeld. Ze hebben hun laatste wedstrijd in de Beker niet gewonnen, dus ze zullen een toegewijde en gevaarlijke stijl tegen ons spelen”, besloot Hoefkens. 

vn

Plaats een reactie