Strijdvaardig Malinwa bezorgt Standard stevige kater op Sclessin

Strijdvaardig Malinwa bezorgt Standard stevige kater op Sclessin

Na het ontslag van Steven Defour heeft Malinwa eindelijk nog eens wat vertrouwen getankt. Op Sclessin leek Rood-Geel lange tijd op weg naar een onterechte nederlaag, tot het licht even uitging bij thuisspeler Balikwisha.

Enkele dagen na het ontslag van Steven Defour en met een 1/18 (en bekerblamage) op zak moest KV Mechelen op bezoek bij Standard. Geen cadeau, op Sclessin spookt het de laatste wedstrijden weer als vanouds, al werd de opmars van de Rouches vorig weekend wel gestopt op het veld van AA Gent. Interimcoach Fred Vanderbiest koos onder meer voor de jonge Bafdili, bij de thuisploeg werden Canak en Laifis in het elftal gedropt.

Knap doelpunt in efficiëntieloze eerste periode

De eerste tien minuten bleken een maat voor niets op Sclessin. Standard verloor al wel vroeg Fossey met een ogenschijnlijk zware blessure. Halfweg de eerste periode nam Standard steeds meer het commando in handen en bij de eerste echte kans was het ook raak. Kawabe mocht aanleggen voor een vrije trap en krulde die heerlijk voorbij Coucke: 0-1.

Ook nadien had de thuisploeg alles onder controle, Sowah liet even later oog in oog met de Mechelse doelman een dot van een kans onbenut. Het ontbrak KV in zowat alle linies aan vertrouwen, pijnlijk geïllustreerd door Lauberbach die een niet te missen kans op de gelijkmaker toch nog hoog over joeg. Ook Schoofs miste even later een opgelegde mogelijkheid, Bodart bracht redding. Beide ploegen misten efficiëntie in de zone van de waarheid, op slag van rust mikte Kanga van dichtbij nog binnen het bereik van Coucke. Halfweg had de thuisploeg een krappe voorsprong te pakken.

Strijdvaardig Malinwa wordt in absolute slot beloond

KV moest na de rust komen en deed dat aanvankelijk ook. Na vijf minuten spelen trapte Mrabti vanuit een scherpe hoek binnen het bereik van Bodart, kort nadien gevolgd door een nieuwe poging van de Zweed die nipt naast vloog. Standard was na de pauze aanvankelijk nergens en leunde veel teveel achterover.

Halfweg de tweede periode was er opnieuw een prima kans voor Malinwa: Bafdili kapte zich prima vrij in de zestien meter maar punterde nadien te zwak in de armen van Bodart. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk toch in de slotfase: Balikwisha speelde domweg te kort terug op Bodart, Foulon onderschepte en Schoofs rondde af: 1-1. Zo pakt Malinwa eindelijk nog eens een punt, Standard moet vooral in eigen boezem kijken.