‘Standard grijpt naast Noors international’


Foto: 'Standard grijpt naast Noors international'
Foto: © PhotoNews

Standard Luik heeft zich tot nu toe amper versterkt voor het nieuwe seizoen. Toch deden de Rouches het in hun eerste competitiewedstrijden meer dan behoorlijk, en waren ook de fanatieke supporters van de Luikenaars blij met de prestaties van hun club. Toch wil Ronny Deila graag nog wat extra ervaring aan de kern toevoegen.


Om die reden was Standard Luik uitgekomen bij Stefan Strandberg. De 32-jarige Noor was de voorbije jaren actief bij Salernitana, en groeide er uit tot één van de sterkhouders achterin. Strandberg is ook 27-voudig international, en paste dus perfect in het transferplan van Standard. Aangezien Strandberg een vrije speler is sinds 1 juli, werden de gesprekken enige tijd terug opgestart.

Ondanks het feit dat die gesprekken de goede weg uit gingen, besliste Standard volgens Le Soir om de stekker uit de onderhandelingen te trekken. Zo zou Strandberg zijn looneisen uit het niets hebben opgetrokken, wat de geloofwaardigheid van de Noor zou weggenomen hebben. De Luikenaars dienen nu op zoek te gaan naar iemand met een gelijkaardig profiel.

Harkin op komst

Om in de toekomst de transferonderhandelingen wat sneller te doen verlopen, besliste Standard in mei om Fergal Harkin aan te trekken als nieuwe sportief directeur. De Ier was tot op heden nog niet actief in zijn functie bij de Rouches omdat hij een opzegtermijn van drie maanden diende te doen bij Manchester City. Volgens Le Soir is die opzegperiode inmiddels bijna afgelopen. Aanstaande maandag zal Harkin zijn functie bij Standard starten.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s