Sa Pinto: “Club Brugge werd kampioen dankzij de VAR”


Foto: Sa Pinto:
Foto: © PhotoNews

De Jupiler Pro League verloor eind vorige seizoen één van zijn ‘kleurrijkste figuren’. Om plaats te maken voor Michel Preud’homme en zijn gezelschap, besloot Standard immers om de samenwerking met Ricardo Sa Pinto stop te zetten. De notoire Portugees is momenteel aan de slag als coach van Legia Warschau.

Maar zijn passage in onze vaderlandse competitie is hij nog niet vergeten. In een interview met Tutto Mercato Web blikte hij nog eens terug. “Ik heb een fantastisch seizoen op de bank van Standard achter de rug. We wonnen de beker en kwalificeerden ons voor Europa. Zo overtroffen we zelfs de stoutste verwachtingen die voor het seizoen werden gesteld”, klonk het.

Door de sterke reeks in de PO’s kwamen de Rouches nog dicht bij de titel. Club Brugge trok uiteindelijk toch aan het langste eind, maar dat vond Sa Pinto onterecht. “We wonnen de Play-Offs en werden uiteindelijk tweede in het kampioenschap. Alleen de VAR weerhield ons van succes door een ongeldig doelpunt van de grote favoriet Club Brugge toch toe te kennen”, verwijst hij naar de veelbesproken handsbal van Ruud Vormer.

Al die goede resultaten waren echter niet voldoende om het bestuur te overtuigen verder door te gaan met Sa Pinto. Maar de Portugees doet alsof het zijn eigen beslissing om te vertrekken. “Het was een zeer geslaagd seizoen, ook wat betreft de commerciële kant en alle financiële operaties van de club. Ik had nog een contract van een jaar bij Standard, maar voel de behoeft om andere lucht te gaan opsnuiven.”

voetbalnieuws

Plaats een reactie