Standard proeft in Eupen van eerste zege in anderhalve maand tijd


45′Renaud Emond0 – 190′Denis Dragus0 –

Standard weet eindelijk weer hoe een zege smaakt. Het doet zo een uitstekende zaak in de slag om de linkerkolom. In de derby tegen de buren van Eupen namen “oude bekende” Renaud Emond en Denis Dragus de doelpunten voor hun rekening. Eupen blijft na een verdienstelijke partij in vrije val.

Eupen – Standard in een notendop:

Man van de match: De feniks herrijst uit z’n as. Verloren zoon Renaud Emond is na een avontuur in Nantes opnieuw de verlosser van Standard. Net zoals vorige week zorgt de spits – die vaak voor dreiging zorgde – weer voor een belangrijk doelpunt. 

Move van de match: Ondanks het verlies vandaag, charmeerde Eupen toch met direct voetbal. Dribbelkont N’Dri belichaamde die drang naar voren. Soms met oogkleppen op, maar steeds verrassend. Zo gaf hij tijdens een van zijn avontuurtjes een bosje roodhemden het nakijken met een knappe Zidane-beweging.

Opvallend: Heeft Luka Elsner eindelijk het juiste recept gevonden? Vandaag speelde Standard voor de 15e keer dit seizoen met een onuitgegeven achterlijn. Het fundament voor defensieve stabiliteit bij de Rouches lijkt gegoten. Zo gaf de rode muur maar weinig weg tijdens het stevige slotoffensief van Eupen.

En avant!

De 24e speeldag staat in het teken van de slag om de linkerkolom. 

Zes van de laatste zeven ploegen uit de kelder van het klassement nemen het in de midweekmatchen tegen elkaar op. Zo kregen ook Eupen (12e) en Standard (14e) een uitgelezen kans om uit de drukbezette grupetto van de Jupiler Pro League te ontsnappen.

Dat er heel wat op het spel stond voor beide ploegen, was van de grasmat af te lezen. Standard keek de kat uit de boom in de beginfase. Eupen monopoliseerde de bal, maar naast wat schoten uit de tweede lijn bleef het oorverdovend stil. 

Het was dan ook wachten tot vlak voor de rust vooraleer de ban werd gebroken. Net zoals vorige week was het verloren zoon Renaud Emond die “zijn” Standard op voorsprong bracht. Beter laat dan nooit, maar Standard lijkt eindelijk zijn scorende spits gevonden te hebben.

De tweede helft werd dan weer opgesmukt door een stevig slotoffensief van de Panda’s. Maar het spreekwoordelijke deksel op de neus was ook vandaag het verdict voor Eupen. In de 90e minuut schonk Denis Dragus zijn ploeg – na een fluwelen balletje van Carcela – de eerste overwinning van het jaar.

Renaud Emond keerde in de hoedanigheid van Messias terug naar Luik.

“Het was van moeten vandaag”

Gilles Dewaele (Standard): “Het was van moeten vandaag. Na twee gelijke spelen doet het nog eens deugd om een driepunter te pakken. In de eerste helft waren we wel te slordig. We mogen dus niet helemaal tevreden zijn met onze prestatie.”

“Vandaag hebben we ook nog eens de 0 kunnen houden. Dat was de verdienste van de ploeg. Nu moeten we verder bouwen op die defensieve basis. Alles is nu nog mogelijk: waarom niet voor de Europe play-offs gaan?”

sporza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s