Strafschoppenfestival helpt Deila aan eerste zege bij Standard


Foto: Strafschoppenfestival helpt Deila aan eerste zege bij Standard
Foto: © PhotoNews

De kop is eraf voor Ronny Deila bij Standard. Na drie speeldagen heeft de nieuwe coach van de Rouches zijn eerste zege te pakken. Tegen een machteloos Cercle Brugge waren twee strafschoppen genoeg voor de thuisploeg om de driepunter over de streep te trekken. 


Ronny Deila zocht na twee speeldagen nog steeds naar zijn eerste zege als T1 van Standard. De Rouches openden prima en pakten met tien man een gelijkspel tegen AA Gent, dat hoopvol punt werd gevolgd door een nederlaag bij Racing Genk. Tegenstander vandaag op Sclessin was Cercle Brugge, de Vereniging verraste vorige week nog in eigen huis RSCA en had zijn eerste driepunter dus al te pakken. De thuisploeg deed het met dezelfde elf spelers als vorig weekend, Thalhammer bracht Popovic en Denkey aan de aftrap.

voetbalnieuws
Strafschoppenfestival levert Rouches voorsprong op

Standard eiste de bal op in de openingsfase maar grote kansen kon het daar niet aan koppelen. In het eerste halfuur lag het spel voortdurend stil vanwege storende overtredingen. Bij één daarvan had Dönnum enorm veel geluk dat zijn gestrekt been op Van der Bruggen niet bestraft werd met een rode kaart. Op het halfuur kreeg de thuisploeg plots een uitgelezen kans op de openingstreffer toen Denkey handspel beging in de zestien meter. Amallah zette zich achter de bal en bezorgde de Rouches een 1-0 voorsprong.

Het team van Deila duwde nu door maar Dönnum verslikte zich een paar keer in zijn dribbels (tot frustratie van de eigen aanhang). Aan de overzijde was Bodart dan weer alert bij een poging van Denkey. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Standard ook nog een tweede strafschop. Na tussenkomst van de VAR werd een overtreding op Dönnum bestraft met een nieuwe strafschop en met zijn tweede elfmeter zette Amallah de 2-0 op het bord. Een machteloos en onherkenbaar Cercle Brugge liep voortdurend achter de feiten aan.

Amallah is de man van dit prille seizoensbegin bij Standard.

Zwakke Vereniging kan geen vuist maken

Thalhammer wisselde na de pauze een paar keer maar veel beterschap bracht dat niet in het spel van de Vereniging. Pas iets voorbij het uur kon het eens voor dreiging zorgen maar Somers mikte in het zijnet. Aan de overzijde vond Dragus dan weer Majecki op zijn weg. Standard freewheelde en had weinig te vrezen van een zwak Cercle Brugge. Op een kwartier van het einde kon Boljevic de wedstrijd helemaal beslissen maar de Montenegrijn ging voor eigen succes in plaats van de bal af te spelen voor doel.

De bezoekers stelden daar werkelijk niets tegenover, het was opmerkelijk wat een gedaanteverwisseling de Vereniging had doorgemaakt na de prima prestatie vorige week tegen Anderlecht. Een flauwe kopbal van Popovic op tien minuten van het einde was zowat de enige keer dat Bodart nog eens de handschoenen mocht opwarmen. Uiteindelijk hield Standard dus eenvoudig stand en met vier punten uit drie wedstrijden heeft het zijn start alvast niet gemist. Cercle Brugge moet zich volgende week herpakken op eigen veld tegen KV Mechelen.

Scoreverloop:
1-0 (31′) Amallah (p), 2-0 (45+5′) Amallah (p)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s