Standard dankzij twee rake strafschoppen van Amallah te sterk voor Cercle Brugge


Amallah heeft de eerste strafschop omgezet.

Amallah heeft de eerste strafschop omgezet. © BELGA

  • 31′ 45’+5′
  • Selim Amallah
  • Jupiler Pro LeagueStandard heeft tegen Cercle Brugge zijn eerste overwinning van seizoen geboekt. De Rouches haalden het met 2-0. Selim Amallah scoorde beide goals vanop de strafschopstip in een voor de rest zoutloos duel.

Standard ging met een ongewijzigde ploeg op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Het trof een Cercle Brugge dat vorige week vertrouwen had opgedaan door Anderlecht met 1-0 te kloppen. Popovic keerde er bovendien terug uit schorsing, terwijl Denkey de voorkeur kreeg op Ueda.

Het resultaat was een wedstrijd met veel intensiteit en strijd en weinig uitgespeelde aanvallen. Pas na 27 minuten noteerden we de eerste poging tussen de palen. Majecki had echter geen moeite met de slappe kopbal van Laifis.

Twee minuten later viel dan toch een goal. Geen toeval dat die een strafschop voortkwam. Raskin speelde een hoekschop terug naar Amallah, die van buiten de zestien zijn kans waagde en tegen de hand van Denkey aanschoot. Amallah mocht aanleggen en zette Majecki op het verkeerde been: 1-0.

Een kwartiertje later deed Amallah zijn kunstje nog eens over. Deze keer was het de VAR die de penaltyfout constateerde. Dønnum dribbelde zich – voor de zoveelste keer – vast in de Cercle-defensie, maar ging daarbij over het been van Daland. Een licht vergrijp, maar de bal ging op de stip. Amallah pakte uit met bijna een exacte kopie van zijn eerste elfmeter en scoorde zo zijn tweede van de middag.

De tweede helft had niet veel beters in petto. Veel goede wil, meer niet. Zoutloos zomervoetbal. Somers trof nog het zijnet en aan de overkant kreeg de ingevallen Boljevic een kansje. Het bleef bij 2-0. De ploeg van Ronny Deila maakt zo een sprongetje in het klassement naar plek zeven, terwijl Cercle Brugge achterblijft met een 3 op 9.

Scheidsrechter Lambrechts wees na ingrijpen van de VAR naar de stip na een fout van Daland op Dønnum

Scheidsrechter Lambrechts wees na ingrijpen van de VAR naar de stip na een fout van Daland op Dønnum © BELGA

Amallah scoorde twee penaltygoals

Amallah scoorde twee penaltygoals © BELGA

De eerste driepunter voor Deila en Standard

De eerste driepunter voor Deila en Standard © Photo News

hln

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s