777 Partners, nieuwe eigenaar van Standard, fel bekritiseerd door… Mélenchon!


Als de overname van Standard door het Amerikaanse investeringsfonds in de ogen van de publieke opinie redelijk goed verliep, had die van de Franse club Red Star niet hetzelfde geluk…

Na een laatste zeer gecompliceerd seizoen onder leiding van Bruno Venanzi te hebben beleefd, verwelkomden de supporters van Standard Luik de nieuwe eigenaars, het Amerikaanse investeringsfonds 777 Partners, met open armen.

Voor de Luikse supporters stond deze overname synoniem voor vernieuwing en in hun ogen in elk geval een hereniging met hun vergane glorie.

Korte tijd na deze overname besloot de groep onder leiding van Josh Wanders een andere club te kopen, iets zuidelijker gelegen: de Red Star Football Club, gelegen in de Parijse regio  en speelt in de Franse derde divisie.

Maar deze keer was de ontvangst niet zo hartelijk. Verre van.

Parijse aanhangers probeerden met spandoeken en acties op de tribunes de Amerikanen ervan te weerhouden zich in Frankrijk te vestigen. Tevergeefs, aangezien de verkoop een paar dagen geleden werd geregistreerd.

Dit kalmeerde de volksopstand echter niet. Vanaf nu zijn het veel bekendere namen die uit de stilte opkomen om zich tegen deze machtsoverdracht te verzetten. Te beginnen met Jean-Luc Mélenchon.

In een column die in Le Monde is gepubliceerd, hebben verschillende grote namen, zoals de weerspannige leider van Frankrijk of Fabien Roussel, nationaal secretaris van de Franse Communistische Partij, felle kritiek geleverd op het investeringsfonds. “777 Partners is gevestigd in een belastingparadijs onder leiding van Josh Wanders, al eigenaar of aandeelhouder van clubs in Brazilië, België, Spanje en Italië”, krijgen we te lezen. “Het Franse voetbal is een nieuw eldorado geworden voor deze financiële roofdieren.

Al de supporters van Red Star en alle voetballiefhebbers in het hele land moeten zich mobiliseren om de verkoop te blokkeren en van deze strijd een nationale strijd tegen de voetbalbusiness te maken en een andere visie op voetbal te verdedigen”. Ook de ondertekenaars zijn verbaasd dat ‘de voetbalautoriteiten hun ogen sluiten’ en roepen hen op om te reageren.

vertaling : Brigitte Blommaerts

bron: lameuse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s